Erignathus barbatus / Storkobbe

BB_20160718_0636 / Erignathus barbatus / Storkobbe
X
 
Erignathus barbatus / Storkobbe
Storkobbe er med sine opptil 3-400 kg en av de største selene i norske farvann. Den er kjent for å ha lange fine barter. Storkobben er avhengig av drivis, som den kaster (føder) selungen på om våren. Arten er derfor truet av klimaendringene.
Monaccobreen, Liefdefjorden, Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark, Spitsbergen, Svalbard, Norway
Bård Øyvind Bredesen
Digitalt bilde (3582x4724px)
BB_20160718_0636