Erignathus barbatus / Storkobbe

bb741 / Erignathus barbatus / Storkobbe
X
 
Erignathus barbatus / Storkobbe
Storkobbe (Erignathus barbatus) er med sine opptil 3-400 kg en av de største selene i norske farvann. Den er kjent for å ha lange fine barter. Storkobben er avhengig av drivis, som den kaster (føder) selungen på om våren. Arten er derfor truet av klimaendringene.
Ny-Ålesund, Spitsbergen, Svalbard, Norway
Bård Bredesen
Dias (5369x3509px)
bb741