Accipiter nisus / Spurvehauk

KA_171015_215 / Accipiter nisus / Spurvehauk
X
 
Accipiter nisus / Spurvehauk
Bildet viser en spurvehauk som pusser fjærdrakta. Spurvehauk er en av våre vanligste rovfugler. Den har brede butte vinger og lang stjert. Spurvehauk hekker i ulike typer skogmiljøer og oppholder deg gjerne nær bebyggelse. Endel spurvehauker overvintrer i Norge, mens de fleste trekker sydover til mellom-Europa i løpet av oktober/november. Bildet er tatt på foringsplass.
Åmlivann, Tokke, Telemark, Norway
Kim Abel
Digitalt bilde (4439x5549px)
KA_171015_215