Erignathus barbatus / Storkobbe

KA_140612_3857 / Erignathus barbatus / Storkobbe
X
 
Erignathus barbatus / Storkobbe
Storkobbe er med sine opptil 3-400 kg en av de største selene i norske farvann. Den er kjent for å ha lange fine barter. Storkobben er avhengig av drivis, som den kaster (føder) selungen på om våren. Arten er derfor truet av klimaendringene.
Raudfjorden, Svalbard, Norway
12.06.2014
Kim Abel
Digitalt bilde (3840x5760px)
KA_140612_3857