Erignathus barbatus / Storkobbe

KA_140610_2142 / Erignathus barbatus / Storkobbe
X
 
Erignathus barbatus / Storkobbe
Storkobbe er med sine opptil 3-400 kg en av de største selene i norske farvann. Den er kjent for å ha lange fine barter. Storkobben er avhengig av drivis, som den kaster (føder) selungen på om våren. Arten er derfor truet av klimaendringene. Her er den fotografert i Raudvika hvor den får en karakteristisk rødfarge på hodet på grunn av den røde sanden som er innerst i Kongsfjorden ved Raudvika.
Kongsfjorden, Svalbard, Norway
10.06.2014
Kim Abel
Digitalt bilde (5760x3840px)
KA_140610_2142